Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

et in Arcadia ego"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
28η Οκτωβρίου 1940 - 28η Οκτωβρίου 2017
Τιμούμε τους μαχητές φαντάρους που πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο, δίνοντας και την ζωή τους στην ιδέα της Ελευθερίας.... Στην μνήμη του Παναγιώτη του Πέτρου Τσαρμπού [από την Καρύταινα] που γύρισε λαβωμένος στο πόδι από το μέτωπο. Αιωνία του η μνήμη.....

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Η ιστορική πόλη, του αγίου Αυγουστίνου που έχει συνδεθεί απόλυτα με την λαμπρή ιστορία-παρουσία του Ελληνισμού στις ΗΠΑ.


Αποδείξτε με ΣΤΟΙΧΕΙΑ ότι ΔΕΝ εξαπατάτε την Ομογένεια, τον Ελληνισμό, σε ότι αφορά το ''πρώτο -δήθεν ελληνικό- σχολείο στις ΗΠΑ'' ('Αγιο Αυγουστίνο, Φλόριδα)
Απόπειρα τυχοδιωκτών, ανιστόρητων και αστοιχείωτων, να αλλοιώσουν την ιστορία του Ελληνισμού στις ΗΠΑ, γιά αυτοπροβολή

'Αλλο η τιμή στους πρωτοπόρους 'Ελληνες στην Αμερική (ήρθαν στην Φλόριδα αρχές 17ου αιώνα) και άλλο η αυτοπροβολή με ψευδή ιστορικά ''στοιχεία'' του κάθε ''ψώνιου'' επίπεδου Στέλλας ΚοκόληΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ προς:

- Στέλλα Κοκόλη, πρόεδρο ''Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών''.
- Ανδρέα Παπαντωνίου, πρόεδρο ''Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής''.
- Ηλία Τομάζο, πρόεδρο Οργανισμού ''Ελληνική Παιδεία Αμερικής''.
- Σεβαστή Βαρυτιμίδου, πρόεδρο συλλόγου Εκπαιδευτικών ''Αθηνά'', Φλόριδας.

Mε δημόσιες δηλώσεις και ''καλέσματα'' σε εκδήλωση, ισχυρίζεστε ότι το ''ξύλινο σχολείο'' στον άγιο Αυγουστίνο Φλόριδας, όπου ήρθαν οι πρώτοι 'Ελληνες στο έδαφος των (σημερινών) ΗΠΑ, ήταν ''το πρώτο ΕΛΛΗΝΙΚΟ σχολείο στην Αμερική'', που ''δημιουργήθηκε από τον Ιωάννη Γιαννόπουλο το 1776'', ο οποίος ήρθε ''από την Αρκαδία το 1773, ως απλός μετανάστης'' (με...''βίζα'' ήρθε;).
Στο οποίο (σχολείο), όπως τονίζετε σε δημόσιες δηλώσεις σας (βλ. εφημερίδα ''Εθνικός Κήρυξ'' Ν. Υόρκης), ''δίδαξε και η κόρη του Μαρία''. Αλλά, η Μαρία, γεννήθηκε στην 2η ισπανική περίοδο, Iανουάριο 1796, δηλ. 20 χρόνια ΜΕΤΑ την ημερομηνία που αναφέρετε ως ίδρυση-λειτουργία του σχολείου. Η Μαρία Γιαννόπουλου-Darling, δίδαξε σε αυτό αγγλικά σε παιδιά Ισπανόφωνων.
Τον τελευταίο έναν χρόνο, που ''ανακαλύψατε'' τον άγιο Αυγουστίνο (μετά την πρώτη εκδήλωση στην ιστορική πόλη, με συμμετοχή εκπρόσωπου του πρωθυπουργού Ελλάδας, 28 Φεβ. 2016) και πήγατε ως (απαίδευτοι-ανιστόρητοι) ''εκπαιδευτικοί'' και στο κοιμητήριο (Tolomato Cemetery) που αναπαύεται η Μαρία, ούτε τις ημερομηνίες γέννησης-θανάτου, στην ''πλάκα'', προσέξατε;;;


Και σε ΠΟΙΟΝ Ιωάννη (Juan) Γιαννόπουλο (Genopoly or Genopoli, όπως τότε αναγραφόταν) αναφέρεστε; Στον εγγονό, που γεννήθηκε στον άγιο Αυγουστίνο στην πρώτη ισπανική περίοδο (και ΔΕΝ ήρθε ως ''απλός μετανάστης'' 1773, όπως εσφαλμένα αναφέρετε και ως ''δημιουργό του σχολείου''), που ήταν υιός του Γιώργου Γιαννόπουλου, ο οποίος ήταν υιός του παππού Ιωάννη Γιαννόπουλου, με καταγωγή ''Arcadia, Morea'', που ήρθε στην Φλόριδα με ισπανική αποστολή, μαζί με ολίγους 'Ελληνες, αρχές του 17ου αιώνα; Και επειδή το ''ξύλινο σχολείο-σπίτι'' φιάχτηκε από τον μαραγκό-ξυλουργό...παππού, περίπου μισόν αιώνα ενωρίτερα (στην 1η ισπανική περίοδο) από ότι εσείς ''κατά φαντασίαν'' νομίζετε (λέτε γιά 1776), τότε τι είναι και σε τι αποσκοπούν, τα ΧΑΖΑ και ανιστόρητα που αναφέρετε;;;


Μάλιστα, ετοιμάζετε και ''εκδήλωση'' στον άγιο Αυγουστίνο, 9 Δεκεμβρίου 2017, γιά να ''τιμήσετε'' το γεγονός, εκδήλωση που προβάλει η ασοβάρευτη-ανιστόρητη ημερήσια εφημερίδα Αστόριας Νέας Υόρκης ''Εθνικός Κήρυξ'', με τα ανιστόρητα-χαζά και εντυπωσικά ανεύθυνα περί ''ελληνικού σχολείου'':

Καλά, ούτε την μεγάλη πινακίδα στην αυλή του σχολείου είδατε, γιά να καταλάβετε ότι σε αυτό διδάσκονταν την αγγλική παιδιά ισπανόφωνων; Με ποιά χαζο-λογική, το ''βαφτίσατε'' αυθαίρετα ως ''ελληνικό'';;; Τόσο πολύ άσχετοι και ασοβάρευτοι είστε;;;

Επειδή τα ''ιστορικά γεγονότα'' που προβάλετε στο αιτιολογικό της εκδήλωσής σας, ΔΕΝ συνάδουν με τα ιστορικά πιστοποιημένα γεγονότα, οι ημερομηνίες ΔΕΝ έχουν σχέση με την ιστορική πραγματικότητα, σας ζητούμε δημόσια να παραθέσετε αποδεικτικά στοιχεία, που να πιστοποιούν ότι το σχολείο ήταν ''ελληνικό'', ότι δημιουργήθηκε τον χρόνο 1776 κ.ά.

Χρησιμοποιείτε γιά ''δόλωμα'' και παραπληροφόρηση της Ομογένειας, την φράση ''πρώτο ελληνικό σχολείο''.
Αλλά τα ιστορικά αρχεία της πόλης αγίου Αυγουστίνου, πιστοποιούν ότι ''δεν ξέρετε τι σας γίνεται'', ότι είστε γραφικοί, ανιστόρητοι και άσχετοι:

Υποτίθεται είστε και ''εκπαιδευτικοί''. Μία μικρή έρευνα γιά το ζήτημα αγίου Αυγουστίνου, θα σας απέτρεπε από ανιστόρητες ''σαχλαμάρες'', που ''δολοφονούν'' την ιστορία μας και παραπλανούν ''πονηρά'' και άσχημα τον Ελληνισμό.

Και το κωμικό, που πιστοποιεί την εντυπωσιακή άγνοια που έχετε (ούτε νηπιαγωγείου να είσασταν), υπάρχει στην τελευταία παράγραφο του ''καλέσματος στην Ομογένεια'', στην επιστολή σας της 10ης Οκτωβρίου 2017:
Για ενημέρωσή σας, τότε, όλοι στην Φλόριδα ήταν Καθολικοί, όχι Χριστιανοί Ορθόδοξοι (ή ανορθόδοξοι). Το σχολείο ΔΕΝ ήταν ''ελληνικό''. Κατά συνέπεια, οι ''Ελληνες μετανάστες'' ούτε ελληνικό σχολείο έκτισαν, ούτε ''εκκλησία''. Αν εννοείτε το ''προσκύνημα του αγίου Φωτίου'', αυτό έγινε πριν 51 χρόνια (1966), όταν το κτίριο αγοράστηκε από την αρχιεπισκοπή Αμερικής. Τότε ήταν ισπανικό οίκημα με την ονομασία ''Casa Avero''. Καλά, την πινακίδα στην είσοδο του κτίριου δεν την είδατε ποτέ; Δύο φορές πήγατε τον τελευταίο χρόνο, όπως λέτε, στην ιστορική πόλη και στον άγιο Φώτιο. Γιατί πήγατε; Γιά φωτογραφίες σας και χαζο-αυτοπροβολές στον ''Εθνικό Κήρυκα'';;; Τι ''σόϊ'' εκπαιδευτικοί είστε τελικά; Επίπεδου Νηπιαγωγείου ή Δημοτικού;

Επειδή η υπόθεση του αγίου Αυγουστίνου και των πρώτων Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική είναι σημαντική και σπουδαία και επειδή τα ιστορικά αρχεία δείχνουν άλλα, αντίθετα από αυτά που ισχυρίζεστε, ΠΟΙΟΣ είναι ο σκοπός της ''εκδήλωσής'' σας που στηρίζεται σε λάθος ιστορικά γεγονότα, εκτός από την φτηνή αυτοπροβολή σας, με κίνδυνο να διασυρθεί η Ομογένεια ΗΠΑ, από ολίγους ανιστόρητους, που ''ψοφάνε'' για αυτοπροβολή;
Και επειδή η ιστορία μας στις ΗΠΑ, ΔΕΝ προσφέρεται γιά αυτοπροβολή ανιστόρητων-επιτήδειων, εξηγήστε δημόσια σε ΠΟΙΑ ιστορικά στοιχεία-γεγονότα βασίζεστε γιά να κάνετε ''εκδηλώσεις'' τέτοιας μορφής. Διαφορετικά, θα καταγραφείτε ως ''πολιτικοί απατεώνες'', που κάνετε ζημιά στην Ομογένεια, αλλοιώνοντας την σπουδαία ιστορία του Ελληνισμού στην Αμερική.
Σε ότι αφορά την εφημερίδα ''Εθνικός Κήρυξ'', προξενούν εντύπωση, η έλλειψη στοιχειώδους γνώσης γιά ιστορικά γεγονότα της Ομογένειας και η ανευθυνότητα με την οποίαν χειρίζεται την υπόθεση αγίου Αυγουστίνου, στα πλαίσια της μεγάλης προβολής που κάνει διαχρονικά στην ασοβάρευτη κ. Κοκόλη, που ενώ διακρίνεται γιά την...φωτογραφική προβολή της, δεν έχει να επιδείξει οποιοδήποτε έργο σε ζητήματα Παιδείας.
Ενδεικτικό και το γεγονός ότι η κ. Κοκόλη, δηλώνει δημόσια (ακόμα και στην ελληνική Ομοσπονδίας Φλόριδας), νομίζοντας ότι απευθύνεται σε αφελείς, ότι ''πλήρωσε καθηγητή του Harvard(!!!), που τα ευρήματά του επαληθεύουν όσα αναφέρει γιά άγιο Αυγουστίνο και πρώτο ελληνικό σχολείο''. Αλλά, ουδέποτε αναφέρει το όνομα του ''καθηγητή'' και ουδέποτε προσκομίζει τα ''ευρήματα-στοιχεία'' της ''έρευνας'' του ''καθηγητή''.

ΠΟΙΟΣ ο σκοπός της εκδήλωσής σας;;; Η δημιουργία εντυπώσεων και η αυτοποροβολή σας, με ψευδή ιστορικά ''γεγονότα''; 'Η γιά να ''σαμποτάρετε'' την μεγάλη εκδήλωση -με την (πολύ πιθανή) παρουσία των προέδρων ΗΠΑ και Ελλάδας- που προετοιμάζεται αθόρυβα και μεθοδικά, γιά τον ερχόμενο Ιούνιο, γιά τα (επίσημα-τυπικά) 250 χρόνια ομαδικής άφιξης των Ελλήνων στην ''νέα γη'' (περίπου 400, Ιούνιο 1768, επί αγγλικής κυριαρχίας στην Φλόριδα, που δημιούργησαν αργότερα την ''αποικία'' Νέα Σμύρνη, νοτιότερα του αγίου Αυγουστίνου);;;
_________

Σημ.: Ο εκδότης του ''Κ'', που είναι ο μόνος, δυστυχώς, 'Ελληνας στις ΗΠΑ, που έχει κάνει επιτόπια έρευνα στα ιστορικά και λοιπά σημαντικά αρχεία της πόλης αγίου Αυγουστίνου, με πολλαπλά ταξίδια και πολυήμερες παραμονές στην πόλη, από 1984, θα αναμένει την παράθεση στοιχείων από τους ''όψιμους'' και ανιστόρητους ''ενδιαφερόμενους'', πριν δημοσιοποιήσει αποτελέσματα της πολύχρονης έρευνάς του (αρχεία, μικροφιλμς κ.ά.) γιά άγιο Αυγουστίνο, πρώτους 'Ελληνες στην Αμερική, το ''πρώτο ξύλινο σχολείο'' και λοιπά συναφή. Και, δυστυχώς, ήταν ο πρώτος που τον χρόνο 1990 δημοσιοποίησε στην Ομογένεια ΗΠΑ και στην Ελλάδα (''Ελευθεροτυπία'') τα περί άγιου Αυγουστίνου. 'Ισαμε τότε, ο Ελληνισμός με εξαίρεση απειροελάχιστους, αγνοούσε και την ύπαρξη της ιστορικής πόλης, που έχει συνδεθεί απόλυτα με την λαμπρή ιστορία-παρουσία του Ελληνισμού στις ΗΠΑ.
(Γ. Λυκ., 1 Νοε. '17)
_______
* δείτε περισσότερα και στο: http://hellenic-voice.blogspot.gr/2017/11/17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου