Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

et in Arcadia ego"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
28η Οκτωβρίου 1940 - 28η Οκτωβρίου 2017
Τιμούμε τους μαχητές φαντάρους που πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο, δίνοντας και την ζωή τους στην ιδέα της Ελευθερίας.... Στην μνήμη του Παναγιώτη του Πέτρου Τσαρμπού [από την Καρύταινα] που γύρισε λαβωμένος στο πόδι από το μέτωπο. Αιωνία του η μνήμη.....

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

«Το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Αρκάδων ήταν ένα από τα καλύτερα συνέδρια λόγω των δύο επιτυχημένων ημερίδων που διοργανώθηκαν και αφορούσαν τη νεολαία και τους απόδημους λογοτέχνες», δήλωσε ο πρόεδρος Χρήστος Τσιμόγιαννης

   Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων    

«Το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Αρκάδων ήταν ένα από τα καλύτερα συνέδρια λόγω των δύο επιτυχημένων ημερίδων που διοργανώθηκαν και αφορούσαν τη νεολαία και τους απόδημους λογοτέχνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας Χρήστος Τσιμόγιαννης κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό για το συνέδριο των απόδημων Αρκάδων που ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε την 31η Ιουλίου.

Από τα συμπεράσματα - ψηφίσματα του 8ου συνεδρίου θα πρέπει να κρατήσουμε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής κ. Τσιμόγιαννη την απόφαση για δημιουργία ιστοσελίδας και σελίδας κοινωνικής δικτύωσης για τους νέους Αρκάδες όπου γης, ώστε να μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία και επαφή όλοι οι καταγόμενοι από την Αρκαδία νέοι και να συζητούν για θέματα που τους αφορούν.
Επίσης αποφασίστηκε στα επόμενα συνέδρια μία μέρα να είναι εξολοκλήρου αφιερωμένη στους νέους.
Ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι για πρώτη φορά υπήρχε ημερίδα αφιερωμένη στους λογοτέχνες Αρκάδες που διαμένουν στο εξωτερικό και στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου λειτούργησαν τέσσερις εκθέσεις βιβλίων με συγγραφείς από όλον τον κόσμο.
Επιπλέον αποφασίστηκε να εκδοθούν δίγλωσσα βιβλία, (Ελληνικά- Αγγλικά) καθώς και να δημιουργηθούν ταινίες επίσης δίγλωσσες για τους νέους που διαμένουν εκτός Αρκαδίας και να υπάρξουν ανταλλαγές φοιτητών καθώς και φιλοξενία παιδιών στις κατασκηνώσεις.
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας τόνισε πως ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι η ανάπτυξη πολυθεματικού τουρισμού στην Αρκαδία και έθεσαν βασικό στόχο στο συνέδριο να μελετήσουν επί μέρους, πώς θα αξιοποιηθούν ιδιαίτερα και ξεχωριστά σημεία που διαθέτει η περιοχή.
Επεσήμανε δε πως στις προθέσεις τους είναι να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τόσο στον τουρισμό όσο και στο εμπόριο και ζήτησε από τους νέους να μην φεύγουν από τον τόπο τους, γιατί η μετανάστευση δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.
Δεν παρέλειψε να εκφράσει και «το παράπονό του» , για την απουσία των κατοίκων της Αρκαδίας από τις εργασίες του συνεδρίου, επισημαίνοντας πως, «εμείς ήρθαμε για να δώσουμε και όχι να πάρουμε, για να βοηθήσουμε και όχι για να ζητήσουμε βοήθεια».
Κλείνοντας ο κ. Τσιμόγιαννης ευχαρίστησε όλους τους συνέδρους για τη συμμετοχή τους στις εργασίες του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημων Αρκάδων που ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο.

Πηγή: ΑΜΠΕ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου