Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

et in Arcadia ego



"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
28η Οκτωβρίου 1940 - 28η Οκτωβρίου 2017
Τιμούμε τους μαχητές φαντάρους που πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο, δίνοντας και την ζωή τους στην ιδέα της Ελευθερίας.... Στην μνήμη του Παναγιώτη του Πέτρου Τσαρμπού [από την Καρύταινα] που γύρισε λαβωμένος στο πόδι από το μέτωπο. Αιωνία του η μνήμη.....

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Στην έβδομη θέση της κατάταξης η Ελλάδα μεταξύ των χωρών με τα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΝΕΑ



Με την κρίση που επικρατεί, θα ήταν παράδοξο να φαίνεται το ελληνικό διαβατήριο πιο ισχυρό από το αυστραλιανό ή το τσέχικο, και να ισοδυναμεί με το αυστριακό και το καναδέζικο! 
Αυτό προκύπτει από το δείκτη παγκόσμιας κατάταξης διαβατηρίων, που καταρτίζει η εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Arton Capital, με κριτήριο την ευκολία που προσφέρει στους κατόχους του το διαβατήριο κάθε χώρας. Η κατάταξη γίνεται βάσει του αριθμού των χωρών, που επιτρέπεται να επισκεφθεί κανείς χωρίς να απαιτείται βίζα. 

Η Ελλάδα επιτρέπει την σχετική πρόσβαση σε 140 χώρες ενώ η Αυστραλία σε 138. Στην πρώτη θέση, με 147 χώρες, βρίσκονται τα διαβατήρια των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, ενώ οι χώρες με τα "χειρότερα" διαβατήρια είναι το Νότιο Σουδάν, η επικράτεια της Παλαιστίνης, η Μυανμάρ, το Νεπάλ, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Μπουτάν και η Βόρεια Κορέα. 
Η βίζα είναι ένας παράγοντας πολύ σημαντικός στις διεθνείς σχέσεις, παρ' ότι που η σημασία του, πολλές φορές υποτιμάται. Οι χώρες που έχουν καλές σχέσεις συνήθως επιτρέπουν την έκδοση βίζας με πολύ γρήγορο τρόπο κατά την άφιξη των επισκεπτών στο αεροδρόμιο. Στην αντίθετη περίπτωση, ακολουθείται μία συχνά περίπλοκη διαδικασία, που απαιτεί από τους ταξιδιώτες να παράσχουν αναλυτικές πληροφορίες για το ταξίδι τους, το είδος της επίσκεψης, το χρόνο άφιξης και αναχώρησης, τον τόπο παραμονής τους, επιστολές πρόσκλησης στη χώρα, ενώ συνήθως απαιτείται και η καταβολή σχετικής αμοιβής.
Η λίστα των δέκα χωρών με τα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο, σύμφωνα με την Arton Capital έχει ως εξής (σε παρένθεση ο αριθμός των χωρών για τις οποίες δεν χρειάζονται βίζα οι κάτοχοι):

1. ΗΠΑ, Μ. Βρετανία (147)
2. Γαλλία, Ν. Κορέα, Γερμανία (145)
3. Ιταλία, Σουηδία (144)
4. Δανία, Σιγκαπούρη, Φινλανδία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία (143)
5. Ελβετία (142)
6. Ισπανία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Πορτογαλία (141)
7. Καναδάς, Ελλάδα, Αυστρία, Μαλαισία (140)
8. Νέα Ζηλανδία (139)
9. Αυστραλία, Τσεχία, Ουγγαρία (138)
10. Πολωνία, Σλοβακία (137)

Πηγή: Arton Capital
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΝΕΑ - INFO DIASPORA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου