Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

et in Arcadia ego



"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
28η Οκτωβρίου 1940 - 28η Οκτωβρίου 2017
Τιμούμε τους μαχητές φαντάρους που πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο, δίνοντας και την ζωή τους στην ιδέα της Ελευθερίας.... Στην μνήμη του Παναγιώτη του Πέτρου Τσαρμπού [από την Καρύταινα] που γύρισε λαβωμένος στο πόδι από το μέτωπο. Αιωνία του η μνήμη.....

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Κώστας Γαβράς: Κάποιοι δεν θέλουν να πετύχει το νέο κίνημα στην Ελλάδα, θέλουν να ξανάρθουν οι... άλλοι

  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

«ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ»


Κάποιοι δεν θέλουν να πετύχει το νέο κίνημα που υπάρχει στην Ελλάδα, δηλώνει ο Κώστας Γαβράς, που εξέφρασε τη στήριξή του στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη, εξαίροντας τη στάση που κράτησε απέναντι στους δανειστές.
«Θέλουν να ξανάρθουν οι άλλοι και να κάνουν αυτά που θέλουν. Να μην υπάρχει αντίσταση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο μεγάλος Ελληνας σκηνοθέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις Κάννες όπου βρίσκεται για το Φεστιβάλ.
«Είναι νέος, δεν έχει παρελθόν, γιατί δεν αναλαμβάνουν το θάρρος να τον ψηφίσουν όλοι, να δούμε τι θα κάνει. Να αλλάξουν τα πράγματα», είπε ο Κώστας Γαβράς αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι του δίνουν μια πολύ μικρή πλειοψηφία, δεν του δίνουν τη δύναμη να κάνει κάτι το δυνατό.
«Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως οι άλλοι ήταν εδώ τόσα χρόνια. Τώρα τα πράγματα μπορούν, πρέπει, να αλλάξουν. Είναι όπως και στον κινηματογράφο, δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο φιλμ για χρόνια και χρόνια», είπε ακόμη ο σκηνοθέτης και πρόσθεσε: «Ποιος δημιούργησε αυτή την κατάσταση; Την κρίση; Οι Τσοχατζόπουλοι, οι Παπανδρέου, ο Σαμαράς... Και αν δεν αλλάξει η παιδεία και η νοοτροπία... Και ιδίως η πολιτική. Αυτή πρέπει να δώσει το παράδειγμα. Δεν μπορείς να έχεις κλέφτες πολιτικούς. Όταν ένας αναλαμβάνει την εξουσία έχει να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα και να λύσει και τα οικονομικά, να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων».
Ο Κώστας  Γαβράς αναφέρθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι του άρεσε η στάση του υπουργού Οικονομικών. «Αυτό που κάνουν οι άλλοι και επιμένουν είναι γιατί υπάρχει ένα καινούριο κίνημα στην Ελλάδα και δεν θέλουν να επιτύχει. Θέλουν να ξανάρθουν οι άλλοι και να κάνουν αυτά που θέλουν, να μην υπάρχει καμιά αντίσταση. Συμφωνώ μαζί σου, ο Βαρουφάκης μίλησε ως ίσος προς ίσον. Κι αυτό δεν το θέλουνε. Θέλουν κάποιον yes-man», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων τόνισε ότι «Πρέπει κάποτε να πληρώσουν αυτά τα χρήματα. Κανένας άλλος πριν από τον Τσίπρα δεν τα ζήτησε. Ηταν οι yes-man των ξένων, το παλιό πρόβλημα με την Ελλάδα».


________________
Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/206986/kostas-gavras-kapoioi-den-theloyn-na-petyhei-neo-kinima-stin-ellada-theloyn-na#ixzz3aQ9XnFI4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου