Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

et in Arcadia ego"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
28η Οκτωβρίου 1940 - 28η Οκτωβρίου 2017
Τιμούμε τους μαχητές φαντάρους που πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο, δίνοντας και την ζωή τους στην ιδέα της Ελευθερίας.... Στην μνήμη του Παναγιώτη του Πέτρου Τσαρμπού [από την Καρύταινα] που γύρισε λαβωμένος στο πόδι από το μέτωπο. Αιωνία του η μνήμη.....

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Ειδήσεις....

Ο Παναρκαδικός Σύλλογος Μελβούρνης και Βικτώριας «ο Κολοκοτρώνης» θα εκδώσει το 2018 περισπούδαστο ιστορικό βιβλίο για τους Αρκάδες της Αυστραλίας. Ήδη ανέθεσε την επιστημονική ευθύνη του έργου, την μεθόδευση, υλοποίηση και έκδοσή του σε βιβλίο αξιώσεων, στον διακεκριμένο καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου Νotre Dame Australia δρα Anastasios M. Tamis. Πρόκειται για ένα επίπονο ερευνητικό έργο διετούς διάρκειας, με 500-600 σελίδες και πληθώρα φωτογραφιών.
Θα εξεταστούν τα αρχεία των αρκαδικών Συλλόγων τα πρακτικά και η αλληλογραφία τους, θα μελετηθούν τυχόν εκδόσεις τους (λευκώματα, περιοδικά, κλπ). Θα ληφθούν συνεντεύξεις με πρωταγωνιστές καθώς επίσης και από απογόνους των πρωτοπόρων, ώστε να καταγραφεί με προσοχή και επιστημονικό τρόπο η συμβολή τους στην οργάνωση των Αρκάδων, αλλά και τον ρόλο τους στις σχέσεις και την ανάπτυξη της Αυστραλίας και της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της Αρκαδίας.

Ν.Δ.Κ.
_______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου