Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

et in Arcadia ego"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
28η Οκτωβρίου 1940 - 28η Οκτωβρίου 2017
Τιμούμε τους μαχητές φαντάρους που πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο, δίνοντας και την ζωή τους στην ιδέα της Ελευθερίας.... Στην μνήμη του Παναγιώτη του Πέτρου Τσαρμπού [από την Καρύταινα] που γύρισε λαβωμένος στο πόδι από το μέτωπο. Αιωνία του η μνήμη.....

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ανοιχτή Πρόσκληση στο Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο στην Τρίπολη, 21 -28 Ιουλίου, 2018

Στην Τρίπολη θα συναντηθούν φέτος οι Απόδημοι Αρκάδες


Ομογενείς Αρκάδες, απόδημοι από όλο τον κόσμο, θα συγκεντρωθούν στα πάτρια χώματα

Στην Τρίπολη θα γίνει φέτος το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρκάδων από τις 21-28 Ιουλίου 2018, από το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συμβούλιο – Ένωση Ομοσπονδιών σε διοργάνωση με τις Διοικητικές Αρχές της Αρκαδίας.
Ομογενείς Αρκάδες, απόδημοι από όλο τον κόσμο, θα συγκεντρωθούμε στα πάτρια χώματα, στα μέρη εκείνα που πρωτοπερπατήσαμε και είδαμε τον ήλιο και τον καθαρό ουρανό, πίσω από τις ψηλές και δαντελωτές κορυφές του Πάρνωνα και του Μαινάλου.
Θα γίνουν τοποθετήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, Αρκάδες και μη και θα αναπτυχθεί ο διάλογος με τους παρευρισκομένους και τους ντόπιους για θέματα που αγγίζουν την υγεία, την νεολαία, τον πολιτισμό και την γλώσσα, την οικολογία και τον τουρισμό, την οικονομία και το εμπόριο και πολλά άλλα.
Με όλα αυτά θα αναζητήσουμε τις γέφυρες διασύνδεσης με εμπειρίες και δοκιμασμένες γνώσεις από όλο τον κόσμο. Θα συναντήσουμε τα αδέλφια μας Αρκάδες που ζούν και προοδεύουν σε μακρινές χώρες με το πρόσχημα της κοινής καταγωγής και της πνευματικής επαφής που ξεκουράζει και καλλιεργεί την συνέχεια.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στον ρόλο της νεολαίας και στην ανά τον κόσμο ανάγκη της συνέχισης της Ελληνικής και Αρκαδικής γενιάς. Η λογοτεχνική ανάπτυξη και διατήρηση της ιστορικής μας καταγωγής από απόδημους Αρκάδες θα αποτελέσει μεγάλο ενδιαφέρον στους συνέδρους διότι οι Αρκάδες δεν προοδεύουν μόνο στον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα αλλά, ιστορικά, εκπολιτίζουν και μεταδίδουν τον πολιτισμό τους όπου να βρίσκονται.
Το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συμβούλιο θα μας αναγγείλλει σύντομα την Θεματολογία καθώς και τις απαραίτητες λεπτομέρειες που απαιτούνται για την ομαλή διεξαγωγή του Προγράμματος τις οποίες θα τις ανακοινώσουμε μόλις τις λάβουμε.
Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλες και όλους τους Αρκάδες και τους φίλους μας που θα βρίσκονται στην Ελλάδα τον Ιούλιο μήνα να λάβουν μέρος στο σπουδαίο και ενδιαφέρον Παναρκαδικό γεγονός. Όλες οι εκδηλώσεις (ομιλίες/ παρουσιάσεις κ.α.) θα γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης και η είσοδος είναι ελευθέρα για κάθε ενδιαφερόμενο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποτανθείτε:
Μελβούρνη, Δημήτρη Αλεξόπουλο τηλ. 0407887725
Σίδνευ, Χρήστο Τσιμόγιαννη τηλ. 0411622844
Αδελαΐδα, Κώστα Φράγκο, τηλ. 0419858920

Δημήτρης Αλεξόπουλος
Πρόεδρος
Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας

* από το: NeosKosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου