Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

et in Arcadia ego"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
28η Οκτωβρίου 1940 - 28η Οκτωβρίου 2017
Τιμούμε τους μαχητές φαντάρους που πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο, δίνοντας και την ζωή τους στην ιδέα της Ελευθερίας.... Στην μνήμη του Παναγιώτη του Πέτρου Τσαρμπού [από την Καρύταινα] που γύρισε λαβωμένος στο πόδι από το μέτωπο. Αιωνία του η μνήμη.....

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ από τις 25-31 Ιουλίου 2014, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης

 Δελτίο Τύπου της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας 


Τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του 7ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Απόδημων Αρκάδων, εμείς οιΑρκάδες της ξενιτιάς επιστρέφουμε στο γενέθλιο τόπο μας για την πραγματοποίηση του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου, το οποίο είναι αφιερωμένο  στη Γενιά του Αύριο.
Την οργάνωση του Συνεδρίου έχει η Παγκόσμια Παναρκαδική Συνομοσπονδία, η οποία εκπροσωπεί  τις Παναρκαδικές Ομοσπονδίες της Αυστραλίας, της Αμερικής, του Καναδά και της Ελλάδος. Επίσης υποστηρικτής του συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης. Οι εργασίες του συνεδρίου θα  διεξαχθούν στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο  Τρίπολης, από τις 25-31 Ιουλίου 2014.
Ομογενείς από την Αυστραλία, την Αμερική, τον Καναδά αλλά και από άλλες χώρες  θα συγκεντρωθούμε στα άγια χώματα της μητέρας πατρίδας, κάτω από το γαλανό ουρανό της και από τις ολοπράσινες βουνοκορφές του Μαίναλου και του Πάρνωνα για να γνωριστούμε, να προτείνουμε, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε μαζί με τους συμπατριώτες μας για το μέλλον της Αρκαδίας και των Αρκάδων, όπου αυτοί και αν είναι εγκαταστημένοι.
Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα καταθέσουν τις γνώσεις και τις προτάσεις τους:Για τα προβλήματα και την ενδυνάμωση των δεσμών  της νέας γενιάς των Αρκάδων, για την δημόσια υγεία και τις ανάγκες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, για τις μεταναστεύσεις των Αρκάδων στους Νέους Κόσμους, για την σημαντική πολιτιστική δράση των ομογενών, για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νομού, για την απαράμιλλη σε ομορφιές αρκαδική φύση, καθώς και για τη λειτουργία του Αρκαδικού χωριού.Το πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου θα παρουσιασθεί, μέσω των μέσων ενημέρωσης, τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα διοργανωθούν εκδηλώσεις όπως : Προσκύνημα και απόδοση τιμής στους απελευθερωτές του γένους, βραβεύσεις μεγάλων απόδημων δωρητών, συναυλία νεανικών συγκροτημάτων αφιερωμένη στην νέα γενιά μας, βραδιά παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής με τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, παρουσίαση βιβλίου, συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Συλλόγου του Αρκαδικού Χωριού και του Δήμου Μεγαλόπολης καθώς και επίσκεψη σε ιστορικούς-θρησκευτικούς τόπους της πατρίδας μας.

Εμείς οι απόδημοι Αρκάδες, όσα χρόνια και αν λείπουν από την πατρίδα, ακόμα και αν γεννηθήκαμε σε τόπους μακρινούς πάντα στη σκέψη μας και την καρδιά μας φυλάμε την Αρκαδία και την Ελλάδα και για αυτό το λόγο διοργανώνουμε το 8ο συνέδριό μας στην Τρίπολη, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα.
 Προσκαλούμε δε όλους τους Αρκάδες αλλά και τους ομογενείς συμπατριώτες που βρίσκονται αυτή την εποχή στην Αρκαδία να συμμετάσχουν στις εργασίες και τις εκδηλώσεις του Συνεδρίου. 
Να δυναμώσουμε τους αδελφικούς δεσμούς μας, να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα του τόπου μας και των ανθρώπων του, να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας και της προσφοράς των προγόνων μας καθώς και  εμπνευστές- αρωγοί στις αναζητήσεις της Γενιάς του Αύριο.      

Τρίπολη 9 Ιουλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου