Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

et in Arcadia ego"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
28η Οκτωβρίου 1940 - 28η Οκτωβρίου 2017
Τιμούμε τους μαχητές φαντάρους που πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο, δίνοντας και την ζωή τους στην ιδέα της Ελευθερίας.... Στην μνήμη του Παναγιώτη του Πέτρου Τσαρμπού [από την Καρύταινα] που γύρισε λαβωμένος στο πόδι από το μέτωπο. Αιωνία του η μνήμη.....

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ομογενής από την Αμερική δώρισε εκ μέρους Ελλήνων Ιατρών υλικά για ανάγκες του Νοσοκομείου της Τρίπολης!

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014


Στο γραφείο του διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Νίκου Χρόνη, έγινε συνάντηση του Διοικητή με τη Γιατρό Παθολόγο στο Σικάγο των ΗΠΑ Δήμητρα Τσατσούλη η οποία δώρισε για πολλοστή φορά υγειονομικά υλικά για να καλυφθούν κάποιες επείγουσες ανάγκες του Νοσοκομείου της Τρίπολης. Να σημειωθεί ότι η Δ. Τσατσούλη είναι υπεύθυνη για τα φιλανθρωπικά θέματα του Συλλόγου των Ελλήνων Ιατρών. Για τη δωρεά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, όλος ο Σύλλογος συμφώνησε να προσφερθεί αυτή η βοήθεια και εκ μέρους του Συλλόγου, η Δήμητρα Τσατσούλη υλοποίησε αυτή την απόφαση.  
Η δωρεά αυτή ήταν η 3η κατά σειρά στο Νοσοκομείο. 
Ο Νίκος Χρόνης την ευχαρίστησε, παρουσία και του εκπροσώπου στην Ελλάδα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Παναγιώτη Καραφωτιά.

Η Δήμητρα Τσατσούλη γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ από Αρκάδες ομογενείς γονείς. Ο πατέρας της κατάγεται από το Περπατάρι και η μητέρα της (το γένος Βουνανιώτη) από την Τρίπολη. Συγκεκριμένα η μητέρα της είναι κόρη του αειμνήστου Θύμιου Βουνανιώτη ο οποίος με τον αείμνηστο αδελφό του Θεόδωρο ήταν οι μεγάλοι δωρητές και ευεργέτες του εξωκκλησίου του Αϊ Γιάννη του Ψηλονόμου στην Τρίπολη. Για το λόγο αυτό η Δήμητρα και η αδερφή της Κωνσταντίνα (Δικηγόρος στο επάγγελμα) δήλωσαν στο Kalimera-Arkadia.gr ότι είναι υπερήφανες για τους παππούδες τους.
Η φιλανθρωπική αυτή προσφορά για το Νοσοκομείο της Τρίπολης ξεκίνησε όταν είχε επισκεφτεί την Ελλάδα πριν από λίγα χρόνια και είχε πληροφορηθεί για την οικονομική κρίση. Τότε, αποφάσισε να οργανώσει εκδήλωση στο Μουσείο Χειρουργικής Ιστορίας του Σικάγου για να συνεισφέρουν Έλληνες Ιατροί και όχι μόνο, χρηματικό ποσό για να αγοραστούν παραϊατρικά και αναλώσιμα υλικά και να μεταφερθούν από τις ΗΠΑ στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης. 
Τέλος, από την πλευρά του ο Παναγιώτης Καραφωτιάς δήλωσε συγκινημένος και υπερήφανος που εκπροσωπεί την ΠΟΑ, ενώ τόνισε ότι το μήνυμα είναι ότι όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι μπορούν να κάνουν θαύματα.
DSC01806
 
 


___________


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου