Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

et in Arcadia ego"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
28η Οκτωβρίου 1940 - 28η Οκτωβρίου 2017
Τιμούμε τους μαχητές φαντάρους που πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο, δίνοντας και την ζωή τους στην ιδέα της Ελευθερίας.... Στην μνήμη του Παναγιώτη του Πέτρου Τσαρμπού [από την Καρύταινα] που γύρισε λαβωμένος στο πόδι από το μέτωπο. Αιωνία του η μνήμη.....

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

'Ερευνα για την Μετανάστευση των Αρκάδων στην ΑμερικήPetros Sarantakis
ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑ


Αρκαδία, Αμερική, μετανάστευση, υπερωκεάνια, Καστιγκάρι, ιμιγκρέσιον, τρενογραμμές, πέτουλες, μίνες, ρεστοράν, τσέκια, ελληνικές κοινότητες, ομογενειακοί σύλλογοι, προσφορές, φιλανθρωπίες, εθνική προσφορά, λέξεις και έννοιες σκόρπιες-άλλες συγκεκριμένες και άλλες συγκεχυμένες- μέσα στο μυαλό μου ήταν, ως και λίγα χρόνια πριν.

Ήταν άνοιξη του 2011 όταν η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής μου εμπιστεύθηκε την έρευνα για την Μετανάστευση των Αρκάδων στην Αμερική. Το ταξίδι που ακολούθησε στα επόμενα χρόνια, στην Ελλάδα και την Αμερική, υπήρξε συγκλονιστικό και όλα εκείνα που μας αποκάλυψαν οι άνθρωποι μαζί με τις γραπτές πηγές συνθέτουν και αναδεικνύουν το Έπος της Αρκαδικής Μετανάστευσης στην Αμερική αλλά και την σπουδαία προσφορά των Αρκάδων της Αμερικής στις δύο Πατρίδες. Στη Μητέρα Πατρίδα και στη Θετή Πατρίδα. 
Τώρα λοιπόν που η μηχανή στο τυπογραφείο και τα μελάνια της εκτύπωσης ετοιμάζονται να αποτυπώσουν πάνω στο χαρτί το δάκρυ, την υπομονή, την εργατικότητα, τη νοσταλγία και την προσφορά του αρκάδα μετανάστη είναι χαρά μου να μοιραστώ μαζί σας κάποιες μοναδικές στιγμές από αυτό το υπέροχο ταξίδι. 

Α. ΣΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ (2012-2014)
Κάποιοι από εκείνους που βρέθηκαν στο διάβα μας, μας βοήθησαν στην έρευνά μας και τους ευχαριστούμε θερμά. 
1 Ο παπά Θέμης Δουρίδας στο Βαλτεσινίκο 2 Ο Σπύρος Σεργόπουλος στη Δημητσάνα 3 Ο Άγγελος Γάκης στο Βυζίκι 4 Ο Γιάννης Καραλής στους Παραλογγούς 5 Ο Βασίλης Κοτέλος στην Καρύταινα 6 (+) Ο Πολυνίκης Παπούλιας στο Ψάρι Τρικολώνων. Και άλλοι πολλοί που έχουν τις θερμές ευχαριστίες μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου