Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

et in Arcadia ego



"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
28η Οκτωβρίου 1940 - 28η Οκτωβρίου 2017
Τιμούμε τους μαχητές φαντάρους που πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο, δίνοντας και την ζωή τους στην ιδέα της Ελευθερίας.... Στην μνήμη του Παναγιώτη του Πέτρου Τσαρμπού [από την Καρύταινα] που γύρισε λαβωμένος στο πόδι από το μέτωπο. Αιωνία του η μνήμη.....

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Θρήνος στους Έλληνες του Καναδά – Νεκρό από πυροβολισμούς 10χρονο κοριτσάκι με καταγωγή από την Αρκαδία

   Eιδήσεις    

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018


* Ρεπορτάζ - Έλλη Αρτοπούλου

Μακελειό στην ελληνική συνοικία του Τορόντο συνέβη την Κυριακή με δύο νεκρούς και δεκατρείς τραυματίες. Ξαφνικά, ακούστηκαν πυροβολισμοί και ακολούθησε πανικός, με τους ανθρώπους που ήταν στην περιοχή να τρέχουν να σωθούν. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έπεσαν πάνω από 20- 30 πυροβολισμοί εκείνη τη νύχτα. Το αποτέλεσμα … τραγικό. Ένα 10χρονο κορίτσι και μία 18χρονη κοπέλα σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Το 10χρονο κοριτσάκι Julianna Kozis που έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα από τη ζωή είχε καταγωγή από την Αρκαδία.
H γιαγιά της 10χρονης ήταν από το χωριό Κάψια Αρκαδίας ( Σκουντριανού στο επώνυμο) ενώ ο παππούς της από την Μεγαλόπολη (Αντριόπουλος).
Η μαμά της 10χρονης λέγεται Βούλα Αντριοπούλου (το πατρικό της) με καταγωγή από το Κάψια και ο μπαμπάς της Donny Kozis είναι από την Φλώρινα.
Το Καλημέρα Αρκαδία και η Έλλη Αρτοπούλου μίλησε αποκλειστικά με συγγενή τους από το Κάψια Αρκαδίας ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων … πως η οικογένεια είχε πάει μια βόλτα σε ένα ελληνικό μαγαζί ως οικογένεια και δεχτήκανε σφαίρες. Ο μπαμπάς 3 σφαίρες και η 10χρονη 2 σφαίρες η μια στο πόδι και η άλλη στην καρδιά.

Στον Εθνικό Κήρυκα, διαβάζουμε …
Ο τραυματίας πατέρας ήθελε να δει την κόρη του πριν αυτή «φύγει»

Σύμφωνα με καναδικά ΜΜΕ, όπως η Toronto Sun, ο πατέρας της Julianna, Donny Kozis, μετά την επίθεση στην Greektown μεταφέρθηκε στο St. Mikes Hospital καθώς είχε σοβαρά τραύματα ο ίδιος. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό, καθώς, όπως επεσήμανε το άρθρο, πέρα από τα τραύματα έπρεπε να κάνει κάτι που κανείς γονιός δεν θα πρέπει ποτέ να κάνει.
Οταν κατέστη σαφές ότι το μικρό κορίτσι μου δεν πρόκειται να επιβιώσει, κάτι που μετέδωσε πρώτος ο Russ Courtney του Newstalk 1010, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Sick Kids Hospital με ασθενοφόρο για να είναι με την σύζυγό του Βούλα (Voula) και τον γιο του Αναστάσιο (Anastassios, Anthony) για να αποχαιρετήσουν την Julianna.

Τι έγραψε η Toronto Star
H 10χρονη Julianna Kozis, ήταν αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης που ζούσε με την οικογένειά της στο Markham.
Ο δήμαρχος της πόλης, Frank Scarpitti εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά Kozis και στους οικείους. «Αυτή η σπαραχτική ιστορία μιλά στον αδιάρρηκτο δεσμό ενός πατέρα και της κόρης του», έγραψε σχετικά με τις αναφορές ότι ο πατέρας του κοριτσίου, ο Donny Kozis, ο οποίος τραυματίστηκε επίσης από τους πυροβολισμούς μεταφέρθηκε από το ιατρικό προσωπικό δίπλα στην κόρη του στο Hospital for Sick Children.
«Αυτή η πράξη χωρίς νόημα μας έχει συνταράξει και μας πληγώνει», πρόσθεσε για την επίθεση στην Greektown. «Στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων, τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν για βοήθεια και όλες τις κοινότητες που επηρεάζονται από αυτή την τραγωδία».
Η Vaneesha Selvarajah, 12 ετών, είπε πως ήταν φίλη και γείτονας της Julianna Kozis. Κάθε πρωί πήγαιναν με την μητέρα της ομογενούς στο σχολείο, ενώ έπαιζαν μαζί στον δρόμο μόλις το περασμένο Σάββατο. Η Julianna, ανέφερε η Selvarajah «αγαπούμε» να κάνει «ρόδες» (cartwheels) και άλλες κινήσεις γυμναστικής.
«Θα μιλούσαμε πολύ. Αγαπούσε την συγχρονισμένη κολύμβηση, ενώ τον χορό», δήλωσε, σκουπίζοντας τα δάκριά της.
Ο σύμβουλος της πόλης του Τορόντο, Jim Karygiannis (Ward 39, Scarborough-Agincourt) σημείωσε ότι έμαθε για τον θάνατο του κοριτσίου την Τρίτη το πρωί. Ετρεμε καθώς είπε ότι ήξερε και τους δύο γονείς της Julianna για χρόνια. Η μητέρα της μάλιστα ήταν εθελόντρια στις εκστρατείες του.
Οι γονείς της, και οι δύο ελληνικής καταγωγής, μεγάλωσαν «σε απόσταση 50 ποδιών ο ένας από άλλο», σε αυτή την περιφέρεια, τόνισε. «Είναι υπέροχες οικογένειες».
Η πόλη του Markham ανακοίνωσε ότι οι σημαίες θα είναι μεσίστιες στην μνήμη της Julianna και των άλλων θυμάτων της επίθεσης.

_____

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου