Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

et in Arcadia ego



"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
28η Οκτωβρίου 1940 - 28η Οκτωβρίου 2017
Τιμούμε τους μαχητές φαντάρους που πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο, δίνοντας και την ζωή τους στην ιδέα της Ελευθερίας.... Στην μνήμη του Παναγιώτη του Πέτρου Τσαρμπού [από την Καρύταινα] που γύρισε λαβωμένος στο πόδι από το μέτωπο. Αιωνία του η μνήμη.....

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΗΓΕΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ 2012-2014)

Petros Sarantakis
ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΗΓΕΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ 2012-2014)

Ήταν άνοιξη του 2011 όταν η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής μου εμπιστεύθηκε την έρευνα για την Μετανάστευση των Αρκάδων στην Αμερική. Το ταξίδι που ακολούθησε στα επόμενα χρόνια, στην Ελλάδα και την Αμερική, υπήρξε συγκλονιστικό και όλα εκείνα που μας αποκάλυψαν οι άνθρωποι και οι γραπτές πηγές συνθέτουν και αναδεικνύουν το Έπος της Αρκαδικής Μετανάστευσης στην Αμερική αλλά και την σπουδαία προσφορά των ΑΡΚΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ στις δύο Πατρίδες. Στη Μητέρα Πατρίδα και στη Θετή Πατρίδα.
Τώρα λοιπόν που η μηχανή στο τυπογραφείο και τα μελάνια της εκτύπωσης ετοιμάζονται να αποτυπώσουν πάνω στο χαρτί το δάκρυ, την υπομονή, την εργατικότητα, τη νοσταλγία και την προσφορά του αρκάδα μετανάστη είναι χαρά μου να μοιραστώ μαζί σας κάποιες στιγμές από αυτό το υπέροχο ταξίδι.
Ευχαριστούμε θερμά τους συγγραφείς, τους ερευνητές, τους αρθρογράφους μαζί με τους υπεύθυνους των βιβλιοθηκών, των δημόσιων και ιδιωτικών αρχείων για την εμπιστοσύνη τους και τη φιλοξενία τους
1 Αρχείο Γεωργίου Πετρόπουλου-Σαγιά (Καρβούνι) 2 Αρχείο Γεωργίου Μαργέτη (Κολλίνες) 3 Αρχείο Γεωργίου Πετρόπουλου-Σαγιά (Καρβούνι) 4 Γενικά Αρχεία του Κράτους (παράρτημα Τρίπολης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου